Coaching

Coaching: maak jezelf wat wijs!

Je kunt altijd meer dan je denkt dat je kunt. Wil je veranderen, wil je afrekenen met oud gedrag of iets nieuws bereiken, dan is het dus belangrijk dat je het juiste denkt.

Toch blijkt het voor veel mensen nog niet zo makkelijk (of soms gewoon: ontzettend lastig!) om oude overtuigingen te verruilen voor nieuwe. Om oude gedragspatronen te doorbreken en ‘opnieuw’ te leren fietsen. Ik ben ervan overtuigd dat je het wel kunt. Mijn ervaring bevestigt dit keer op keer.

Met coaching neem je de nieuwe maar veilige weg naar de gewenste verbetering. Soms moeten we hiervoor ook de toeristische route door het donkere bos nemen, om daarna alles in een ander licht te zien. Want ook daarin schuilt soms het verschil tussen tijdelijke en duurzame verandering.

In mijn coaching ga ik ervan uit dat de mogelijkheden altijd in het team en de mensen zitten en daarmee ook de oplossingen. Ik geniet van mijn werk; vooral als ik met een team deze vermogens boven water weet te krijgen en ze weer voor iedereen zichtbaar, hoorbaar en voelbaar kan maken.

Met mijn aanpak komen we snel tot de kern van het probleem. De focus ligt hierbij niet op wat fout ging, maar altijd op wat al goed gaat. Juist omdat het vandaar uit makkelijker is om het nog beter te maken. We hebben respect voor het verleden en richten ons op de toekomst.

Er kan veel op het gebied van coaching:

  • Zakelijke en particuliere coaching
  • Zowel individueel als team- en groepscoaching
  • Iets afleren of juist iets aanleren
  • Specifiek onderwerp (bv gericht op persoonlijk leiderschap)
  • Aantal sessies/frequentie altijd in overleg

Oplossingsgerichte coaching is bijzonder effectief voor (toekomstige) leidinggevenden, managers, hulpverleners, docenten, leerkrachten, begeleiders en coaches in elke branche.
Coaching komt ‘dichtbij’; daarom is de klik tussen coach en gecoachte essentieel. Vrijblijvend kennismaken? Neem gerust contact op.

Referenties naar aanleiding van coaching:

“Aaltsje was er op een moment dat ik duidelijkheid en opgeruimdheid nodig had. Dat hoopte ik te krijgen, dat kreeg ik én meer. Mijn hele verhaal kon ik vertellen, ze pakte de punten op waar ik direct iets mee kon en dat ruimde op. Op mijn tempo, dat ze feilloos aanvoelde. Ze liet me een stap verder gaan en gaf mij inzichten die ik al wel wist, maar reikte ze zo aan dat het voor mijn lichaam en hoofd klopten. Het oppikken van de energie tussen mijzelf en anderen, was ‘mind boggling’ en precies wat ik nodig had. Aaltsje is empathisch, geduldig, daadkrachtig. Nuchter en toch heel verregaand. Ik ben heel blij dat ik haar gevonden heb!”  Debbie van Leeuwen, yogadocente en coach@liveligher.nl

“Ik kwam bij Aaltsje op een moeilijk moment in mijn leven.
Aaltsje is een warme persoonlijkheid die mij weer op weg heeft geholpen om te gaan leven.
Ik wil je dan ook bedanken voor je  hulp en luisterend oor.
Een fijn omgeving waarbij ik mij al snel op mijn gemak voelde.
Door de open communicatie voelde ik me vrij om mijn gevoelens en gedachten te delen.
Mijn moto is “Vier het leven lief leven “
Door Aaltsje gaat dat me weer lukken”.
Colette