Vision Board 2020.

2020!

Elk  jaar maak ik een vision board, mediteren, creatief bezig zijn kortom heerlijk om te doen. En dit is het resultaat.

Hoe je met een vision board kunt ontdekken wat je echt wilt.

Vertrouw erop dat het universum altijd voor jou aan het werk is en bezig is om mooie dingen naar je te sturen. Vind je het moeilijk dit te geloven? Vergroot dan je vertrouwen in het universum  (en vooral in jezelf, ssstt) met een zogeheten vision board.

Een vision board kan je helpen jouw dromen en verlangens te realiseren. Door hopesdreams en goals op te plakken op een blanco vel papier, haal je ze als het ware naar de realiteit.

Zo werkt het!

De kracht van een vision board

Door op een blanco vel (tip: hoe groter het papier, des te beter) al je toekomstdromen uit te tekenen, uit te knippen en uit te schrijven – en dit vervolgens op te plakken – ontvouwt zich recht voor je ogen alles wat je maar wenst in één oogopslag. En wanneer je het in ene zo helder uitgetekend voor je ziet, staan alle losse dromen in je brein ineens als een écht plan.

Tijd voor stap twee: geef je vision board een prominente plek in huis. Bijvoorbeeld bij de voordeur, die je meerdere malen op de dag passeert, of zet ‘m neer aan het uiteinde van je bed.

Dan stap drie, dat is de leukste. Namelijk… sit back and relax en laat het universum zijn werk doen! Oh, én je brein. Al heb je dat waarschijnlijk niet door, want wat er gebeurt is het volgende: je ogen zien elke dag het vision board. Elke dag! De ene keer bewust, dan sta je er even bij stil, maar negen van de tien keer waarschijnlijk onbewust. Desalniettemin gebeurt er in je hoofd ondertussen een heleboel. Door de aanwezigheid van het board gaat je brein langzaamaan geloven dat alles wat je wenst (dus wat er op je vision board staat) er in feite al is, want je ziet het telkens voor je. Hierdoor krijgen negatieve gedachtes bijna geen kans. Van binnen is er dus een transformatie gaande, dat ervoor zorgt dat de dingen die je wilt en waar je van droomt meer kans hebben tot uitkomen. En wat dus eerst zo onmogelijk leek vóórdat je aan de slag ging met je vision board, lijkt nu ineens wel mogelijk. Dit wekt niet alleen vertrouwen op in het universum, maar ook vertrouwen in jezelf.

Ontdek waar je van droomt

Weet je niet goed wat je wenst? Wat je dromen zijn? Waar je gepassioneerd over bent? Wat je wilt in het leven? Je ontdekt het met deze oefening:

Blader door je favoriete tijdschriften, lees online artikelen, surf naar Pinterest voor plaatjes en verzamel allerlei knipsels op een hoop die iets met je doen. Dit kunnen plaatjes zijn waar je vrolijk van wordt, dingen die je wilt doen, plekken die je nog wilt bezoeken, vaardigheden die je wilt ontwikkelen… Wedden dat je dromen en doelen zo sneller vorm krijgen? Daarnaast is het ook fijn om zo creatief en mindful bezig te zijn. Kaarsjes aan, muziekje op en verzamelen, knippen en plakken maar.

Wees specifiek

Weet je juist heel goed wat je wilt? Namelijk een huis, in hartje centrum. En rap een beetje! Wees dan zo specifiek mogelijk, en laat kenmerken als die gewenste tuin op het zuiden met genoeg parkeergelegenheid voor de deur en je voorkeur voor een jaren ’30 woning vooral niet achterwege. Hoe gedetailleerder, des te beter.

Niks is gek

Ook goed om te benoemen: een vision board is bedoeld voor jou en jou alleen. Je kunt er echwt van alles op plakken, niks is gek. Schaam je dus niet als je al jaren droomt van een designertas, maar je het oppervlakkig vindt om dit mee te nemen op je vision board. Doen!

 

Uit: de Happinez